Snel en vakkundig jouw huis laten taxeren in Ermelo

Ben je van plan om een huis te kopen? Of ga je je woning verbouwen en wil je dit met een verhoging van de hypotheek financieren? Er kunnen verschillende redenen zijn waarvoor je een gevalideerd (NWWI) taxatierapport nodig hebt. Wij voeren deze taxatie graag voor je uit.

Waarom een taxatie laten uitvoeren?

Stijkel Makelaars is al ruim 50 jaar actief binnen de woningmarkt in Harderwijk en omgeving. Eigenaresse Marieke kent de lokale markt dan ook op haar duimpje. Ze staat ingeschreven bij stichting VastgoedCert en het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs) en mag daardoor als erkend taxateur een onafhankelijk taxatierapport opmaken. Marieke gaat tijdens de taxatie deskundig te werk en let – naast de woning indeling – op alle belanghebbende factoren. Denk aan de onderhoudsstaat en ligging van het huis, de actuele ontwikkelingen binnen de markt, maar zeker ook de juridische aspecten. Na afloop van de taxatie, kan je met het rapport naar de bank, zodat deze beoordeelt of je aanspraak maakt op de benodigde hypotheek.

Wat zijn de kosten van een taxatie? En wanneer krijg ik het taxatierapport?

De kosten van een taxatierapport hangen af van verschillende factoren. Bij Makelaarskantoor Stijkel sturen we altijd vooraf een offerte zodat je niet voor verrassingen komt te staan en weet waar je voor betaalt. De prijs is opgebouwd met het tarief van de taxateur, de kadaster kosten, de NWWI-validatie en de BTW. Na het maken van een afspraak, komt Marieke langs voor de opname van de woning. Vervolgens werkt zij op kantoor het zeer uitgebreide taxatierapport uit dat je zo snel mogelijk ontvangt. Wist je trouwens dat de kosten van deze taxatie fiscaal aftrekbaar zijn? Dat scheelt weer!

Waar let een taxateur op?

Waarschijnlijk op meer dingen dan je nu denkt. Een taxateur kijkt natuurlijk naar de locatie van de woning, de staat van onderhoud en uiteraard ook naar de inhoud en oppervlakte. Heeft jouw woning een tuin, garage, balkon en een eigen parkeerplaats? Daarnaast let de taxateur op isolatie en andere energiebesparende factoren. Ook dit zijn belangrijke elementen voor het vaststellen van de waarde die vermeld wordt in het taxatierapport.

Wil je een afspraak maken met onze Register Taxateur of meer informatie?

Bel ons op telefoonnummer (0341) 421 514, stuur een e-mail naar info@stijkel.nl of: