Een aankoopmakelaar – Ermelo2021-11-01T12:46:35+00:00

Een aankoopmakelaar in Ermelo

Het kopen van een woning is een van de meest waardevolle aankopen in je leven. Tijdens het koopproces komen er veel zaken op je af en moet je in korte tijd vele belangrijke beslissingen maken. Je bent daarom op zoek naar oprechte deskundigheid en heldere communicatie. Met onze persoonlijke aandacht begeleiden wij jou bij het zoeken, bezichtigen en kopen van een passende woning.

Het inschakelen van een aankoopmakelaar in Ermelo

De aankoop van een woning vraagt een grootse financiële investering en brengt daarnaast vaak de nodige vragen en emoties met zich mee. Voldoet de woning wel volledig aan mijn wensen? Is het een juiste investering? Zijn er geen onvoorziene omstandigheden of juridische verrassingen? Met onze persoonlijke aandacht en jarenlange deskundigheid kunnen wij veel problemen en stress voorkomen.

Daarnaast letten wij op allerlei zaken waaronder de bouwkundige toestand, bestemming en te verwachten kosten op korte termijn. Wij letten op jouw belangen en geven antwoord op al jouw vragen. Samen wordt het aankopen van jouw toekomstige woning aanzienlijk leuker en eenvoudiger.

Vraag jij je af welke stappen je moet ondernemen en wat je allemaal moet regelen voor het kopen van een woning? Vraag een kosteloos en vrijblijvend gesprek aan, wij vertellen je graag over onze werkwijze.

Gratis waardebepaling

Met onze gratis waardebepaling stellen we de huidige waarde van jouw woning vast, zonder dat hiervoor kosten gerekend worden. Zo krijg jij als woningeigenaar (vrijblijvend) een beeld van de huidige waarde van jouw huis. Daarnaast voorzien we je waar mogelijk van relevant advies over onder andere mogelijkheden tot waardevermeerdering van jouw woning.

Veelgestelde vragen

Wat is een optie?2021-10-29T14:24:22+00:00

Een optie in juridische zin geeft een partij de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een andere partij te sluiten. Partijen zijn het dan wel eens over de voorwaarde van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd.

Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie nog wel gebruikelijk. Bij het aankopen van een bestaande woning wordt vaak ten onrechte het begrip ‘optie’ gebruikt. Dan heeft het de betekenis van bepaalde toezeggingen die een verkopende makelaar kan doen aan een belangstellende koper tijdens het onderhandelingsproces. Zo’n toezegging kan bijvoorbeeld inhouden dat een belangstellende koper een paar dagen de tijd krijgt om na te denken over een bod. De makelaar zal in de tussentijd proberen niet met een andere partij in onderhandeling te gaan. De belangstellende koper kan deze tijd gebruiken om een beter inzicht te krijgen in zijn financiering of in de gebruiksmogelijkheden van de woning.

Een optie kunt u niet eisen; de verkoper en verkopende makelaar beslissen zelf of er in een onderhandelingsproces bepaalde toezeggingen worden gedaan.

Zit de makelaarscourtage in de “kosten koper”?2021-10-29T14:24:15+00:00

Nee, deze courtage zit er niet in. Onder ‘kosten koper’ vallen:

  1. Overdrachtsbelasting.
  2. Notariskosten, onder andere voor het opmaken van de leveringsakte en het inschrijven ervan in het Kadaster.

Naast bovengenoemde kosten kunnen er notariskosten zijn voor het opmaken en inschrijven van de hypotheekakte. Als de koper een aankoopmakelaar heeft ingeschakeld, komt de courtage voor deze aankoopmakelaar voor rekening van de koper. Die wordt over het algemeen verrekend via de eindafrekening die de notaris opmaakt. De kosten van de verkopende makelaar zijn voor rekening van de verkoper.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?2021-10-29T14:24:09+00:00

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld.

Wat moet ik zelf doen bij de verkoop?2021-10-29T14:24:05+00:00

Bij de verkoop van je huis zijn er altijd zaken die je zelf moet regelen, ook als je een makelaar in dienst neemt. Zaken die je onder andere moet regelen zijn:

  • Verkoopklaar maken van je huis
  • Hypotheekzaken regelen
  • Koopcontract ondertekenen
  • Naar de notaris voor de officiële overdacht

Als je ervoor kiest om je woning zelf te verkopen zijn er nog meer zaken om zelf te regelen. Denk aan het promoten van je huis, het organiseren van bezichtigingen, contact onderhouden met geïnteresseerden en het opstellen van de koopovereenkomst.

Hoe komt de koop tot stand?2021-10-29T14:23:59+00:00

Wanneer koper en verkoper het eens zijn geworden over belangrijke zaken waaronder financiën, ontbindende voorwaarden, leveringsdata en overige afspraken over onroerende zaken. Het is aan de koper om vooraf de ontbindende voorwaarden op te laten nemen in de koopovereenkomst. Deze voorwaarden kunnen zijn:

  • Niet verkrijgen van hypotheek garantie
  • Onder voorbehoud van financiering
  • Negatieve uitkomst bouwtechnische keuring

De verkopende makelaar legt bij overeenstemming de zaken vast in een koopovereenkomst. Als beide partijen de overeenkomst hebben ondertekend, is de koop tot stand gekomen.

Stijkel Makelaars is het makelaarskantoor, vlakbij het centrum van Harderwijk, waar al meer dan 50 jaar makelaardij op topniveau wordt bedreven.

Met een hecht team, zorgt eigenaresse Marieke Stijkel ervoor dat iedere verkoper zich gedurende het hele verkoopproces 100% ontzorgd en gesteund voelt. En na een halve eeuw makelaardij en meer dan honderd gelukkige opdrachtgevers verder kunnen we stellen dat het verkopen van huizen, in Harderwijk en omgeving, Marieke behoorlijk goed af gaat!

Huis verkopen in Harderwijk makelaarskantoor stijkel

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Aarzel niet, wij zijn je graag van dienst!

Bel ons op telefoonnummer (0341) 421514, stuur een e-mail naar info@stijkel.nl of:

Go to Top